how to develop own website

Trasee turistice în Brașov

Vă propunem 10 trasee turistice pe care le puteți parcurge cu ajutorul automobilului
închiriat. Distanțele și timpii sunt calculate pe sens, de la Hotel Victoria Bulevard.

Mobirise

Transfăgărășan

distanță: 134 km
timp: 2 ore și 30 de minute

Mobirise

Poiana Mărului - Sâmbăta de Sus

distanță: 86 km,
timp: 1 oră și 50 de minute

Mobirise

Poiana Poiana Brașov - Râșnov- Bran

distanță: 39 km
timp: 1 oră și 5 minute

Mobirise

Munții Bucegi- lacul Bolboci, platoul Bucegi, peștera Ialomiței

distanță: 126 km
timp: 3 ore și 30 de minute

Mobirise

Cetatea Rupea – Viscri- Sighișoara

distanță: 125 km
timp: 2 ore și 30 de minute

Mobirise

Traseul bisericilor fortificate din zona Brașov

distanță: 88 km
timp: 1 oră și 20 de minute

Mobirise

Județul Covasna

distanță: 142 km
timp: 2 ore și 30 de minute

Mobirise

Munții Ciucașului

distanță: 51 km
timp: 1 oră și 20 de minute

Transfăgărășan

 

distanță: 134 km, timp: 2 ore și 30 de minute

Transfăgărășan este una dintre cele mai spectaculoase șosele ce străbate cei mai înalți munți din România. Tot aici s-a desfășurat o sesiune de filmări pentru emisiunea Top Gear, impresionând întreaga echipă. Aflat la o altitudine de 2042 de metri, este pozitionat pe locul doi, dupa Transalpina. Zona montană înaltă a DN7C este deschisă circulației rutiere în fiecare an, de la 30 iunie până în 1 noiembrie.

Lacul Bâlea este un lac glaciar situat la o altitudine de 2034 m, în Munții Făgăraș. În anul 1932, lacul Bâlea și o suprafață de circa 180 ha în jurul lacului au fost declarate rezervație naturală.

Cascada Bâlea se află între vârfurile Negoiu și Moldoveanu, la o altitudine de 1200 m. Este o cascadă în trepte, cu o cădere de 60 m.

Munții Făgăraș, Vârful Moldoveanu este cel mai înalt din România cu o altitudine de 2544 m. Drumul până pe “acoperișul României”, se parcurge pe creasta alpină între Vârful Vitea- 2527 metri și Vârful Moldoveanu.

Cârțișoara, satul lui Badea Cârțan, țăranul care a călătorit pe jos până la Roma, să cunoască originea neamului său. Acesta este ”dacul care a coborât de pe Columna lui Traian”.

toate traseele

Poiana Mărului - Sâmbăta de Sus

 

distanță: 86 km, timp: 1 oră și 50 de minute

În Poiana Mărului puteți vizita biserica cu hramul Sfântul Ioan Botezătorul din centrul localității. Biserica a fost ridicată în 1707 de către domnitorul Constantin Brâncoveanu, care stăpânea și satul după cum atestă documentele. De altfel, mai puteți vizita și cea de-a doua biserică, Biserica cu hramul Împărații Constantin și Elena din Vulcănița.

Schitul rupestru și mânăstirea de la Șinca Veche
Șinca Veche este vizitată pentru legendele și misterul lăcașului de cult săpat în piatră. Este cunoscut mai mult sub denumirea de "Templul Ursitelor" și se aproximează că are o vechime de 7.000 ani.

Cetatea Făgărașului are o istorie de peste 600 de ani şi a fost locul balurilor organizate de doamna Stanca, cetate de apărare dar şi închisoare. Acum este muzeu şi merită vizitată. O mare atracţie a cetăţii este garda formată din zece străjeri. Aceștia poartă armuri şi vor face schimbul de gardă în fiecare sâmbătă şi duminică la ora 12.00. Costumele sunt cât se poate de autentice şi sunt copii fidele ale celor care au existat în secolul al XVII-lea.

Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus, construită în 1657, din inițiativa vornicului Preda Brâncoveanu. Între anii 1696-1707 s-a construit o biserică de zid prin grija domnitorului Constantin Brâncoveanu. Mănăstirea a fost dărâmată cu tunul de generalul habsburgic Preiss in 1785, în timpul răzmerițelor religioase din Ardeal.

Castelul Brâncoveanu, situat în sectorul apusean al satului Sâmbăta de Sus, ca spațiu de interes turistic.

Herghelia de la Sâmbăta de Jos a fost înfiinţată în anul 1874 pe vremea contelui Johannes de Brukenthal. În momentul de faţă deține peste 300 de capete cabaline de rasă lipiţană. Herghelia dispune de şapte dintre cele opt linii ale rasei: Conversano, Favory, Maestoso, Neapolitano, Pluto, Siglavy-Capriola şi Tulipan.

toate traseele

Poiana Brașov - Râșnov - Bran

 

distanță: 39 km, timp 1 oră

Poiana Brașov dispune de 12 pârtii de schi cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri și restaurante. Stațiunea este recomandată pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stări de epuizare, surmenaj fizic și intelectual, pentru anemii secundare și boli endocrine, pentru boli ale aparatului respirator. Zona muntoasă (pădurile, pășunile și pajiștile) ce împrejmuiește stațiunea, protejază o gamă diversă de plante din flora spontană (arbori, arbuști, ierburi și flori) și asigură condiții de hrană și adăpost mai multor specii din fauna sălbatică a României.

Cetatea Râșnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orașului Râșnov, unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cetatea Râșnov controla prin poziția sa strategică accesul în Transilvania dinspre Valea Râșnoavei.

Dino Parc din Râșnov este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei. Este situat în apropierea Cetății Râșnov, are o suprafață totală de 3 hectare și este o zonă de agrement și un muzeu în aer liber. Dispune de un traseu cu 100 de dinozauri în mărime naturală, atestați științific, locuri de joacă pentru copii, căsuțe în arbori, cinematografe, trasee de aventură, labirint laser, expoziții unicat și zone interactive.

Castelul Bran este construit pe o stâncă, într-un loc cheie din punct de vedere strategic. În prezent, în muzeul de patru etaje sunt expuse colecții de mobilier, costume, arme și armuri, iar domeniul Bran cuprinde, de asemenea, Parcul Regal cu cele două lacuri, Casa de ceai, Casa administratorului și Casa Principesa Ileana.

toate traseele

Rezervația de urși Zărnești – Parcul Național Piatra Craiului

 

distanță: 62 km, timp: 2 ore

Rezervația de urși este situată în pădurea de pe dealul de la intrarea în orașul Zărnești. Dispune de o suprafață de 69 ha și este prima rezervație naturală pentru urșii captivi din România. Sanctuarul Libearty este astăzi căminul a peste 100 de urși.

Parcul Național Piatra Craiului
Principala atracție o constituie creasta calcaroasă, cu o lungime de 25 km, orientată pe direcția NE-SV, care atinge altitudinea maximă la Vf. La Om (Piscul Baciului) 2238 m. Ea reprezinta cea mai lungă și mai înaltă creastă calcaroasă din țară. Traseele sunt pentru toate categoriile de pregătire fizică. Parcul Național Piatra Craiului adăpostește mai multe tipuri de habitate și specii de interes european. Munții Piatra Craiului sunt cunoscuți și pentru satele de munte cu gospodăriile risipite pe dealuri, unde localnicii au păstrat încă tradițiile seculare, în armonie cu natura. 

toate traseele

Munții Bucegi- lacul Bolboci, platoul Bucegi, peștera Ialomiței

 

distanță: 126 km, timp: 3 ore și 30 de minute

Bucegii sunt cei mai cunoscuți și mai vizitați munți din România, pentru monumentele naturale, Sfinxul și Babele. Dacă aveți o condiție fizică bună puteți parcurge un traseu până la Crucea Eroilor Neamului, pe Vârful Caraiman, la 2291 m altitudine. La cruce se poate ajunge parcurgând un traseu de aproximativ 2 ore de la Cabana Babele.

Peștera Ialomiței s-a format pe direcţia unei falii orientată est-vest. Faţă de acest plan de ruptură, cele două campartimente s-au deplasat unul faţă de celălalt, lăsând între ele un gol care este peştera. La intrarea în peșteră este un schit din secolul XVII.

Lacul Bolboci sau "marea din Bucegi" este un lac de baraj artificial în Masivul Bucegi, pe râul Ialomița. Lacul se numără printre cele mai spectaculoase atracții naturale din zona Munților Bucegi și este înconjurat de peisaje pitorești.

toate traseele

Cetatea Rupea – Viscri- Sighișoara

 

distanță: 125 km, timp: 2 ore și 30 de minute

Cetatea Rupea este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României. Documente din secolul al XV-lea menționează cetatea ca fiind un important centru comercial și meșteșugăresc, cu 12 bresle. Cetatea a servit de-a lungul timpului ca fortificație dar și refugiu pentru populația care locuia dealurile și valea din împrejurimi.

Viscri este un sat pitoresc unde puteți vizita Biserica Fortificată, bijuterie a Transilvaniei medieval și parte a patrimoniuli mondial UNESCO. Puteți să savurați masa de prânz la Restaurantul din Șură, să admirați parada celor 300 de vaci de la apusul soarelui și să faceți o plimbare prin sat.

Sighișoara este singura cetate medievală încă locuită, iar centrul istoric este inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Se organizează frecvent manifestații culturale, festivaluri medievale și de muzică. Obiectivele turistice principale sunt piața cetății, turnurile (cu ceas, fierarilor, cizmarilor, croitorilor, cojocarilor, măcelarilor, frânghierilor, cositorarilor, tăbăcarilor), Biserica Mânăstirii, cimitirul din deal, scara școlarilor, școala și biserica din deal.

toate traseele

Traseul bisericilor fortificate din zona Brașov

 

distanță: 88 km, timp: 1 oră și 20 de minute

În împrejurimile Brașovului puteți admira o serie de biserici fortificate. Vizitarea acestora presupune un tur al localităților Hărman, Prejmer, Sânpetru, Bod, Hălchiu, Codlea, Vulcan, Cristian și Ghimbav.

toate traseele

Județul Covasna

 

distanță: 142 km, timp: 2 ore și 30 de minute

Stațiunea balneoclimaterică Covasna este renumită pentru izvoarele minerale și aerul cu efect sedativ, datorită bioclimatului.

Valea Zânelor este o zonă turistică de agrement, oferă un peisaj minunat și un monument tehnic unic în Europa.

Cetatea Ilenei Cosânzeana se află în imediata apropiere a orașului Covasna și este cunoscută și sub numele de Cetatea Miske. Este o cetate plină de mister și legende, având-o ca protagonistă pe Ileana Cosânzeana.

Muzeul Breslelor a fost înființat ca urmare a dorinței locuitorilor de a conserva breslele și obiceiurile meșteșugărești din trecut.

Mestecănișul de la Reci este zonă naturală protejată datorită biodiversității. Aici sunt câteva specii de animale și plante protejate de lege. 

toate traseele

Munții Ciucașului

 

distanță: 51 km, timp: 1 oră și 20 de minute

Cabana Ciucaș (1595 m) – Șaua Tigăilor (1745 m) – Valea Babarunca – Cabana Babarunca (908 m), durata 3 – 4 ore, dificultate mică
Traseul este preponderent un drum de vale, prin poieni și pădure. 

toate traseele

Predeal - Sinaia

 

distanță: 50 km, timp: 1 oră și 10 minute

Predeal este o stațiune balneoclimaterică unde vă puteți bucura de peisajele traseelor montane, diversitate gastronomică și activități sportive.

Sinaia este gazda obiectivelor cu zestre regală (Castelul Peleș, Pelișor, Cazinoul Sinaia, Gările Regale) și a celor culturale (casa memorială “George Enescu”, casa lui Nicolae Iorga). Tot aici întâlnim facilități pentru sporturile de iarnă, parcuri și elemente de cadru natural.

toate traseele

Drumeții

Brașov - Poiana Brașov pe Drumul Vechi

 

Dificultate : uşor
Distanta : 4,18 km
Durata : 1:15-1:45H

Traseul începe de la Pietrele lui Solomon de la capătul asfaltului (stație de autobuz) (intersecție cu traseul 38). Lăsăm în stânga traseul 38 și trecem de bariera ce oprește accesul motorizat pe drumul vechi. Urmăm drumul pietruit pietonal amenajat cu balustrade de lemn. După 575m lăsăm în dreapta varianta traseului 40 și continuăm 1,4 kilometri în urcare ușoară până la bariera aflată 50 de metri mai jos de hotelul Căprioara (Poiana Mică). Cotim stânga pe la liziera pădurii și după 100 de metri ne intersectăm cu traseul 42. Intrăm la stânga prin pădure pe deasupra șoselei asfaltate și după un kilometru de urcare ajungem la hotelul Ruia (intersecție cu traseele 33, 52, 53). Pe strada Poiana Ursului și apoi Poiana Soarelui ajungem la secția de Poliție (intersecție cu traseul 54) și la intrarea pe strada Valea Lungă (intersecție cu traseul 55).

toate traseele

Prăpăstiile Zărneştilor - Cabana Curmătura

 

Dificultate: usor
Distanta : 2,66 km
Durata : 1:15-1:30H

Acest traseu este un traseu educativ, în curs de omologare, o alternativă a marcajului Bandă Albastră care coboară pe Muchia Curmăturii (sub Stâna Curmătura) până la drumul auto din Prăpăstiile Zărneştilor. Prăpăstiile Zărneştiului este cel mai vizitat obiectiv din Piatra Craiului, fiind considerat un adevărat monument al naturii.
Datorită peisajului stâncos, Rezervația naturală Cheile Zărneștilor, un defileu lung de aproximativ cinci kilometri, este impresionantă. Pereții verticali din calcar au pe alocuri doar 5-6 metri distanță unul de altul și înălțimi cuprinse între 100-200 metri. Așa se face că în Cheile Zărneștilor sunt sectoare care nu au fost atinse niciodată direct de razele soarelui.
Cabana se află la o altitudine de 1470m, sub curmătura dintre Piatra Mică și vârful Turnu Pietrei Mari și este un punct important de pornire pentru traseele din Piatra Craiului. Aici aveți posibilitatea să mâncați și să rămâneți peste noapte, însă trebuie avut în vedere că aceasta este plină ochi aproape la fiecare sfârşit de săptămână și trebuie rezervat din timp.

toate traseele

Brasov – Vf Tampa

 

Dificultate : usor/mediu
Distanta : 2,97 km
Durata : 1:15-1:30H

Traseul nr. 35 TR face legătura între Bastionul Postăvarilor (Brașov) și Vf. Tâmpa, pe Drumul Serpentinelor, calea cea mai scurtă şi mai comodă de a urca cu piciorul pe vârful Tâmpa. Este un traseu ușor, în cca. 2 - 2.5 h, cu aprox. 400 de m diferențe de nivel.
Marcajul pornește de la Bastionul Postăvarilor (parcul „Tiberiu Brediceanu” din Brașov), comun cu traseul 34 TG (Treptele lui Gabony spre Tâmpa), urcă până la primele scări de piatră, unde lăsăm TG în stânga, apoi urmează aleea de promenadă și o săgeată indicatoare care ne conduce la stânga în urcare ușoară până la un panou explicativ. Aici, o variantă a traseului coboară în dreapta până la stația de jos a telecabinei Tâmpa.
Noi vom continua pe poteca în urcare pentru 5 serpentine și vom ajunge la o bancă de piatră. De aici pornește în dreapta Drumul Cavalerilor, o variantă a traseului 36 BA, pe curbă de nivel, până în Șaua Tâmpa. Drumul Serpentinelor trece de câteva ori pe sub linia telecabinei în lungul căreia, prin culoarul defrişat, se zăreşte oraşul. Totuși, cel mai bun loc de admirat oraşul este capătul de sus al serpentinei a 16-a (deasupra centrului oraşului), de unde se poate vedea aproape tot oraşul vechi şi culmile înconjurătoare.
De aici ajungem apoi la nord-est de vârful Tâmpa, într-o șa care ne dă acces spre restaurantul Panoramic şi staţia telecabinei, lăsăm în dreapta poteca nemarcată ce merge la sigla Brașovului și urcăm scurt până pe vârful Tâmpa. Efortul de a urca pe vârf ne este răsplătit de panorama asupra Brașovului, de şesul întins al Depresiunii Bârsei și spre N, de culmile domoale, rotunjite ale Munţilor Baraolt. De asemenea, pe vârf avem borna topometrică a vârfului, o parte din zidurile vechii cetăți Brassovia, un panou cu descrierea microrezervației Tâmpa și un panou cu descrierea vechii cetăți.


toate traseele

Buşteni - Şaua Baiului - Cabana Diham

 

Dificultate : mediu
Distanta: 8,91km
Durata : 2:30-3:15H

Traseul Cabana Gura Diham – Cabana Diham este probabil pentru mulți dintre drumeți, un traseu al amintirilor, un traseu de inițiere din perioada copilăriei, cu popas / înnoptare la Cabana Diham, un traseu familiar pentru cei mici și mari, de dificultate medie (mai puțin iarna când are unele porțiuni cu gheață).
Situată în Munţii Dihamului, la marginea unei poieni largi de sub Măgura Cenuşie, cabana Diham reprezintă o importantă bază turistică. Ea oferă un excelent loc de odihnă şi este în acelaşi timp un punct de plecare pentru numeroase excursii în împrejurimi sau în excursii mai dificile pe abruptul nordic al Bucegilor. Iarna cabana Diham serveşte ca bază pentru practicarea schiului fond. Cabana Diham (1320 m) este o destinaţie spectaculoasă şi accesibilă turiştilor cu o formă fizică moderată.
Traseul pornește din Gara Bușteni sau de la Căminul Alpin. Odată ajunși la drumul de pe Valea Cerbului, după intersecția cu traseul 6, continuăm pe şosea, iar în cca. 30-40 min de la Buşteni şi după ce traversăm pe un mic pod Pârâul Hoagelor ajungem la ramificaţia drumurilor spre Plaiul Fânului - Poiana Coştilei (Traseul 10 spre Cabana Omu). Traseul nostru urmează drumul pietruit şi după cca. 0.5 h ajunge la Cabana Gura Diham (987 m). (Bușteni - Cabana Gura Diham 1 - 1, 5 h).
De aici urcăm prin spatele cabanei şi după 10 minute lăsăm în stânga traseul 11 (bandă roşie). Noi urcăm în dreapta prin pădure pe piciorul sud-estic al Muntelui Diham pe versantul stâng (drept geografic) al Cracului Dihamului. În 40-45 de minute continuăm pe lângă conducta de gaze până în Şaua Baiului (legătura cu traseele 13, 14, 15, 16, 18, 45) (se remarcă doi stâlpi de retransmisiuni) şi apoi, pe un drum auto nemodernizat, ajungem în 20-25 de minute la Cabana Diham.

toate traseele

Dambu Morii- Fosta Cabana Bunloc

 

Dificultate : mediu
Distanta : 3,09 km
Durata : 1:15-1:30H

De la Dâmbul Morii urmăm pe drumul spre canionul 7 Scări. Înainte de bariera care închide drumul un stâlp indicator ne arată marcajul la stânga spre cabana Bunloc (intersecție cu traseele 3, 4 și 5). După 70 de metri lăsăm pe stânga o troiță de lemn și continuăm pe stradă în urcare pentru 550 de metri până la intrarea la hotelul Topaz. Lăsăm în dreapta un drum cu barieră spre o cabană privată și urmăm drumul din stânga. Drumul de exploatare ne urcă circa 900 de metri (pantă 12%) prin pădure, face trei curbe consecutive largi la stânga, dreapta, respectiv stânga pentru circa 1000 de metri cu aceeași pantă și marcajele ne indică să urcăm la dreapta. Urmăm linia poienii din dreapta și după 150 de metri (pantă 16,9%) ajungem la ruinele vechii cabane Bunloc (1000m) (legătură cu traseele 1 și 19).

toate traseele

Dâmbul Morii - Canionul 7 Scări - Cabana Piatra Mare

 

Dificultate : mediu
Distanta :5,95km
Durata : 3:15-4:00H

De la Dâmbul Morii urmăm pe drumul spre canionul 7 Scări. Înainte de bariera care închide drumul un stâlp indicator ne arată marcajul la stânga spre cabana Bunloc (intersecție cu traseele 2, 3 și 4). Lăsăm în stânga traseul 2 și urmăm drumul auto pentru circa 160 de metri (comun cu traseele 3 și 4). După panoul explicativ și bariera de pe valea Șipoaia lăsăm în stânga traseul 3 și continuăm pe drum (comun cu traseul 4) circa 185 de metri. Lăsăm la stânga traseul 4 și mergem în față pe drumul auto. După 1,4 kilometri întâlnim primele mese de lemn, lăsăm drumul în dreapta și intrăm pe poteca marcată în pădure. Mergem 200 de metri, revenim pentru scurt timp pe drumul auto, lăsăm pe stânga un al doilea grup de mese de lemn și după 130 de metri reintrăm în stânga în pădure. Depășim al treilea grup de mese de lemn și după 480 de metri traversăm pe dreapta văii Șipoaiei un vâlcel cu podeț de lemn amenajat cu balustradă. Urcăm circa 60 de metri, coborâm în firul văii, lăsăm pe dreapta un izvor de sub rădăcina unui copac și continuăm pe drum pentru 175 de metri până la crucea lui Ion Sumedrea. Aici o potecă nemarcată vine de la capătul de jos al canionului 7 Scări. Depășim baza administrației pădurilor și intersecția cu traseul 21 și pe niște scări de lemn urcăm la intrarea în canionul 7 Scări (intersecție cu traseul 23). Intrăm pe prima scară metalică în canionul îngust, trecem de a doua scară mică și ajungem la scara mare. Urcăm scara mare și continuăm pe partea stângă a canionului (geografică). Urmează alte două scări amenajate pe aceeași parte a canionului și o scară mai mică în coborâre. Un ultim grup de scări ne scoate la capătul canionului. Trecem pe partea stângă a unui gard metalic, cotim dreapta și întâlnim din stânga o variantă a traseului 21. Cotim la dreapta și lăsăm în dreapta o variantă a traseului 23. După 340 de metri întâlnim capătul de sus al traseului 23. Continuăm să urcăm pe firul văii Șipoaia care devine curând vale seacă. Poteca urcă continuu pe firul văii câștigând mereu altitudine. După aproximativ două ore de urcat 500 de metri diferență de nivel (circa 1,6 kilometri, pantă 30%) ajungem la capătul de jos/vestic al poienii cabanei Piatra Mare unde întâlnim traseele 4 și 19. Urcăm în continuare prin poiană, depășim după 20 de metri un izvor captat și după alți 50 de metri ajungem la cabana Piatra Mare (1630m altitudine) (intersecție cu varianta traseelor 4 și 19, traseele 18 și 22).

toate traseele

Braşov (Valea Cetăţii) - Kermen - Poiana Ruia - Cabana Postăvaru

 

Dificultate : mediu
Distanta : 9,75km
Durata : 3:30-4:15H

Predeal este o stațiune balneoclimaterică unde vă puteți bucura de peisajele traseelor montane, diversitate gastronomică și activități sportive.

Sinaia este gazda obiectivelor cu zestre regală (Castelul Peleș, Pelișor, Cazinoul Sinaia, Gările Regale) și a celor culturale (casa memorială “George Enescu”, casa lui Nicolae Iorga). Tot aici întâlnim facilități pentru sporturile de iarnă, parcuri și elemente de cadru natural.

toate traseele

Fosta Cabană Cheia - Cheile Râşnoavei - Timişu de Sus

 

Dificultate : mediu
Distanta : 9,32 km
Durata : 2:30-3:00H

De la fosta cabană Cheia (DN73A) mergem un kilometru pe drumul forestier spre Cheile Râșnoavei, lăsăm în stânga traseul 61 care merge pe drumul spre Cheișoara și continuăm 1,1 kilometri până la intrarea în Cheile Râșnoavei (intersecție cu traseul 47). După 215 metri trecem pe lângă intrarea în zona de agrement Valea Lungă și mai departe în Cheile Râșnoavei. Pe următorii 750 de metri parcurgem zona cea mai îngustă din Cheile Râșnoavei (intrare traseu via ferrata, intrare bungee jumping). După 140 de metri de la ieșirea din chei lăsăm în dreapta un baraj de lemn amenajat turistic, continuăm 145 de metri și lăsăm pe stânga o platformă din lemn și după 670 de metri lăsăm în dreapta spre valea Tociliței traseele 46 și 47. Continuăm la stânga pentru 200 de metri pe lângă foișoarele amenajate pentru grătare, depășim după 135 de metri un teren de fotbal pe partea stângă, parcurgem 780 de metri până în Poiana Inului și după 50 de metri trecem de bariera de pe valea Cheii. După 280 de metri lăsăm în stânga o casă particulară, continuăm 480 de metri și lăsăm în dreapta un drum forestier și după 630 de metri ieșim din drumul forestier la stânga pe un drum de exploatare. Urcăm circa 350 de metri susținut (pantă 20,1%) pe un culoar format de scurgerea apelor, ajungem în culme și pe aceasta continuăm 480 de metri pe lângă trei observatoare mici până la Spinarea Calului (1020m). Continuăm în față (est) în coborâre 870 de metri (pantă 20,7%) pe un drum de exploatare și ajungem la capătul drumului forestier de pe Valea Calului. Pe drumul forestier coborâm 900 de metri până la bariera de ieșire din drum spre valea Timișului. De la barieră mergem puțin în dreapta pe drum și în 110m ajungem la calea ferată. Mergem spre sud 100 de metri și trecem calea ferată înainte de gara Timișul de Sus.

toate traseele

Gara Azuga - Valea Grecului - Cabana Diham

 

Dificultate : mediu
Distanta : 6,38 km
Durata : 1:45-2:00 h

Un traseu de o zi ce se adresează tuturor categoriilor de împătimiți ai munților, de la avansați la începători, de la copii la părinți, mai puțin umblat, ce oferă perspective asupra Munților Baiului, Postăvaru, Piatra Mare și evident, Bucegi.
Traseul pleacă din Azuga și ajunge până la Cabana Diham prin pădure și pe culmi domoale și are marele avantaj că oferă panoramei excelente asupra abruptului Bucegilor. Iarna, în condiții de zăpadă mare se fac 3, 5 h până la Cabana Diham. Traseul este potrivit atât pentru plimbare pe jos cât și pentru schi de tură.
Situată în Munţii Dihamului, la marginea unei poieni largi de sub Măgura Cenuşie, Cabana Diham reprezintă o importantă bază turistică. Ea oferă un excelent loc de odihnă şi este în acelaşi timp un punct de plecare pentru numeroase excursii în împrejurimi sau în excursii mai dificile pe abruptul nordic al Bucegilor. Iarna cabana Diham serveşte ca bază pentru practicarea schiului fond. Cabana Diham (1320 m) este o destinaţie spectaculoasă şi accesibilă turiştilor cu o formă fizică moderată.

toate traseele

Bran - Vârful Scara - Cabana Omu

 

Dificultate : mediu/dificil
Distanta : 13,12 km
Durata : 6:00-7:30 h

Din Bran parcurgem satul Poarta, continuăm pe Valea Ciubotea, trecem de baza Salvamont Ciubotea, continuăm pe potecă printr-o poiană lungă, urcăm pragul lung şi puţin înclinat al primei căldări glaciare, parcurgem căldarea glaciară, apoi a doua și a treia căldare glaciară și după un adăpost ciobănesc facem dreapta în urcare pe versantul estic al Muchiei Ciubotea. Urcăm pe Muchia Ciubotea circa 45 de minute, peste trepte stâncoase până sub Vârful Scara. Traversăm platoul Vârfului Scara, coborâm pe versantul vestic al Muntelui Scara pe sub fereastra calcaroasă Ţigăneşti până în Şaua Hornurilor. Continuăm în urcuş 30-45 de minute până la Cabana Omu (2507 m).

toate traseele

Podul Teslei - Şaua Tigăilor - Cabana Vf. Ciucaş

 

Dificultate : mediu/dificil
Distanta : 10,24 km
Durata : 3:30-4:15H

Traseul porneşte din DN1A, de la 865 m de Podul Teslei (stâlp indicator). Pentru 240 de metri, parcurgem poiana de deasupra şoselei şi intrăm pe un vâlcel în pădure. Pe acest vâlcel umed urcăm circa 1,1 kilometri (200 de metri diferenţă de nivel), până în capătul nord-vestic al Poienii Tăiate. Parcurgem poiana pe lungimea ei, aproape de marginea din dreapta (Tesla se vede masivă în faţă) şi continuăm în urcare pe Piciorul Teslei, pentru 800 de metri, până la cota 1200 (intersecţie cu traseul 15). Poteca continuă să urce pe Piciorul Teslei pentru 1,4 kilometri, până la intrarea în Poiana Teslei (1387 m altitudine). Aici, găsim un izvor din care alimentăm cu apă şi continuăm urcarea prin poiană. Sub Muntele Tesla, lăsăm în stânga o veche stână şi mergem înainte, pe curbă de nivel, spre est, 420 de metri (intersecţie cu traseul 20). Coborâm pe sub peretele vertical de calcar al Pietrei Dudului şi apoi, prin pădure, ajungem în Șaua Teslei (1347 m), o mică şa plină de brusturi înalţi. În dreapta, intersectăm traseul 21 (se poate observa un stâlp vechi ruginit de marcaj). Poteca continuă în urcuş susţinut pentru 300 de metri diferenţă de nivel, pe muchia superioară a piciorului vestic al zonei de vârf. Ajungem la golul alpin de sub Ciobanul cu Oile şi Turnul lui Goliat şi printr-o curbă de nivel lungă urcăm în Șaua Tigăilor, la 1750 m altitudine (intersecţie cu traseele 1 şi 15). În continuare, poteca coboară pe versantul stâng al Văii Tigăilor, traversând numeroase vâlcele formate sub Tigăile Mari. Urcăm spre un pinten format în capătul estic al Tigăilor Mari şi apoi, pe curbă de nivel, ajungem în şaua de sub Tigăi, unde întâlnim traseul 1 care vine din stânga, de pe vârful Ciucaş. Poteca urmează o curbă de nivel, în uşoară urcare, până sub vârful din faţa noastră şi apoi coboară pe lângă un mic lac temporar, pe sub stâna de sub Piscul cu Apă. Ocolim acest vârf pe partea dreaptă, pe curbă de nivel, şi ajungem la cabana Ciucaş (1595 m) (intersecţie cu traseele 4, 5, 7, 8, 12).

toate traseele

Rent a Car

Vă atrag destinațiile de mai sus?

Închiriați o mașină de la Victoria Bulevard Hotel pentru a vă completa experiența în Brașov!

Bulevardul Victoriei 6A,
Brasov 500214
Romania

Phone: +4 0368 800 500    +40 774 444 445
Email: office@victoriabulevardhotel.ro